diumenge, 17 de maig del 2009

Senderisme a la Mola (Vallès Occ.) Barcelona

Amb l’arribada del bon temps sempre ve de gust fer alguna caminadeta per la muntanya, però sense marxar gaire lluny, oi? Això és el que vaig pensar quan em van proposar pujar a la Mola, un indret situat a 1.105 metres sobre el nivell del mar, que forma part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

L'accés més fàcil i planer és el que parteix de la carretera de Terrassa a Matadepera per Can Robert, uns tres quilòmetres i mig després d'haver passat Matadepera. A mà esquerra hi ha una pista forestal, força practicable amb cotxe. Un cop varem arribar a Can Robert calia deixar els vehicles per continuar a peu; des d'aquí començavem una petita ascensió amb un desnivell de 450 metres fins al cim. Primer de tot arribavem a Can Pobla (poc menys de tres quilòmetres), i després enllaçarem per un corriol anomenat el “camí dels monjos”, força ben senyalitzat, que ens portava fins al cim de la Mola i el monestir romànic de Sant Llorenç del Munt (segle X).
.

Can Pobla

.

senyalització del camí dels monjos

.

cim de la Mola


celebració de l'arribada al cim (amb banderes del barça)


En total, crec que vam aconseguir fer tot el camí en una hora i mitja, sense presses, però amb moltes ganes... i no em refereixo pas a ganes d’arribar, sino a ganes de dinar!!!! perquè l’edifici històric del monestir també inclou un restaurant amb una fantàstica oferta gastronòmica de cuina catalana elaborada en forns de llenya que encara no he pogut oblidar... hhmmmm, nyam... nyam... http://www.lamola.com/

.
..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada